FAQ

transmisii live la Forumul Societatii Civile 2016

Forumului Societatii Civile din Europa Centrala si de Est, organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, are loc  vineri, 25 noiembrie, la Bucuresti. Reprezentanti ai societatii civile si institutiilor publice din 12 tari europene se intalnesc la Bucuresti sa dezbata situatia democratiei si implicarea societatii civile in sustinerea acesteia.

Trei dintre sesiunile din cadrul forumului pot fi urmarite live, astfel: 

09.30 - 11.00, www.euractiv.ro - Forumul debuteaza cu o sesiune sustinuta de Violeta Alexandru, Ministrul de Consultare Publica si Dialog Civic, Yves Leterme, Secretar International IDEA si Luca Jahier, Comitetul Economic si Social European, despre rolul factorilor de decizie politics si a societatii civile in contextul actual, dominat de cresterea instabilitatii politice si sociale, la nivel european.

14.30 - 16.00, www.caleaeuropeana.roCum poate folosi societatea civila oportunitatea Presedintiei UE? Workshopul d se centreaza pe atuurile presedintiei Uniunii Europene, pozitie in care Romania se va afla in 2019. Aceasta sesiune va aduna persoanele interesate din tarile care vor avea presedintia UE pana la finalul anului 2019, iar discutiile se vor centra pe prioritatile acestor presedintii, diferite metode de cooperare si coordonare. O atentie speciala o vor avea initiativele care au ca scop sprijinirea democratiei.

16.30 - 18.00, www.euractiv.ro - Dacian Ciolos, Prim Ministrul Romaniei, va dezbate concluziile Forumului si propunerile organizatiilor neguvernamentale de implicare in dezvoltarea democratiei la nivel local si european, alaturi de H.E. Astrid E. Helle, Consiliul Europei, in cadrul ultimei sesiuni a evenimentului.

Pentru informatii in timp real, va invitam sa urmariti si paginile de Facebook si Twitter ale Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile Societatii Civile.

#FORdemocraCEE