FAQ

Sustinere pentru Operatorul Fondului ONG in Ungaria

Operatorii programului Fondul ONG din cadrul granturilor SEE si Norvegiene, din 15 state membre ale Uniunii Europene isi exprima solidaritatea si sustinerea fata de Fundatia Okotas si cei 3 parteneri ai sai, ce gestioneaza programul in Ungaria. Organizatiile isi exprima solidaritatea fata de toate organizatiile afectate de disputele dintre consortiul alcatuit din cele trei organizatii si Guvernul maghiar.

Prin intermediul unei scrisori, acestea solicita Guvernului sa evite actiuni care ar putea submina misiunea si activitatile acestui program, ce sunt in beneficiul societatii maghiare. Scrisoarea evidentiaza faptul ca in toate cele 15 tari  sunt cultivate relatii contructive intre operatorii de program si guvernele nationale. In acelasi timp este recunoscuta contribuita pozitiva a Fondului ONG in procesul de consolidare a societatii civile.

Mecanismul de lucru cu ONGurile nationale in calitatea lor de operatori de program este acceptata si sprijinita in fiecare tara beneficiara a acestui Fond, atat de catre guvernele nationale, cat si de catre societatea civila. Programul este considerat un model de buna practica la nivel international.

Versiunea integrala a scrisorii se gaseste aici.

Video: