FAQ

SESIUNI DE INFORMARE REGIONALE CU PRIVIRE LA FONDUL ONG IN ROMANIA

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, impreuna cu partenerii sai Fundatia pentru Parteneriat si Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi, in calitate de Operator al Fondului ONG in Romania, organizeaza 5 sesiuni de informare pentru potentialii solicitanti de finantare nerambursabila.

In cadrul sesiunilor vor fi prezentate detalii referitoare la Apelurile pentru Cereri de finantare deschise in cadrul Rundei 1 a Fondului ONG. Reprezentantii FDSC vor raspunde intrebarilor adresate de participanti privind aspecte specifice legate de pregatirea Cererilor de finantare pe oricare dintre Componentele Fondului ONG (si respectiv, in cazul Componentei 2 – JUSTITIE SOCIALA, a Scrisorilor de intentie).

 Sesiunile vor fi organizate in cinci localitati din tara, dupa cum urmeaza:

  • Craiova (Sala Video a Palatului Administrativ al Institutiei Prefectului - Judetul Dolj, str. Unirii nr. 19) - 28 iunie
  • Braila (Sala Mare de Sedinte a Palatului Administrativ, Piata Independentei nr. 1) – 2 iulie
  • Iasi (Palatul Administrativ al Prefecturii, Str. Anastasie Panu, nr. 60) – 3 iulie
  • Cluj-Napoca (Palatul Administrativ al Prefecturii, Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 58) – 8 iulie
  • Bucuresti (Hotel Marshall Garden, Calea Dorobantilor, nr. 50B) – 10 iulie

 

Toate sesiunile de informare se vor desfasura in intervalul orar 10.00 – 14.00.

La Sesiunile de informare sunt invitati reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, ai institutiilor/autoritatilor publice locale, ai mass media si ai tuturor entitatilor interesate.

Participarea la sesiunile de informare este deschisa tuturor persoanelor interesate. Costurile de deplasare nu sunt acoperite de catre organizatori.

 

Pentru o organizare mai buna a sesiunilor, va rugam sa va inscrieti AICI selectand localitatea in care doriti sa participati.

 

Mai multe detalii pot fi obtinute la adresa de e-mail fondong@fdsc.ro. Pentru informatii actualizate, va recomandam sa consultati periodic si pagina de web dedicata: http://fondong.fdsc.ro.

 

____________

Programul Fondul ONG este parte din asistenta oferita Romaniei in cadrul Granturilor SEE si norvegiene 2009 – 2014, dispune de 30.000.000 Euro si este implementat de consortiul format din Fundatia pentru Dezvoltarea Societati Civile (FDSC) alaturi de Fundatia pentru Parteneriat (FP) si Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi (CRCR). Fondurile vor fi distribuite in cadrul a două runde de finantare, prima in 2013, urmand ca cea de-a doua sa fie lansata in prima parte a anului 2014. La nivel european, programe similare exista in 15 tari europene si isi propun sa sprijine dezvoltarea societatii civile si consolidarea contributiei la justitia sociala, democratie si dezvoltare durabila.