FAQ

SESIUNEA TEMATICA ADVOCACY SI WATCHDOG PENTRU DEZVOLTARE DURABILA

Marti, 09 iulie 2013 va avea loc la Bucuresti, sesiunea tematica Advocacy si watchdog pentru dezvoltare durabila, un eveniment organizat de Fundatia pentru Parteneriat in cadrul Fondului ONG in Romania.

Organizatiile de mediu au un rol important de jucat in monitorizarea si influentarea politicilor si practicilor de mediu ale autoritatilor nationale, regionale si locale prin dialog si campanii publice. Din pacate, in Romania nu exista un numar suficient de organizatii de mediu specializate in initiative de advocacy si watchdog, acestea realizand doar sporadic schimbari semnificative la nivel de politici. Pentru a creste influenta ONG-urilor de mediu asupra procesului decizional de elaborare a politicilor de catre autoritati, este necesar ca organizatiile sa isi imbunatateasca abilitatile de advocacy si capacitatea organizationala si sa colaboreze in implementarea strategiilor de advocacy.

Prin sesiunea tematica din 09 iulie 2013, ne propunem sa identificam problemele actuale de mediu, care necesita actiuni de advocacy si watchdog din partea ONG-urilor de mediu si sa propunem solutii, strategii si colaborari eficiente in abordarea problemelor de mediu identificate.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, consultati agenda sesiunii tematice disponibila AICI. Inscrierea se face prin intermediul formularului online disponibil AICI.

Sesiunea tematica se adreseaza unui numar de maximum 50 de participanti. In eventualitatea in care numarul de inscrieri va depasi numarul de locuri disponibile, ne rezervam dreptul de a selecta persoanele inscrise. Selectia va fi facuta in functie de ordinea inscrierii la eveniment si apartenenta la o organizatie neguvernamentala si prin acceptarea unei singure persoane din partea unei organizatii (vezi formularul de inscriere).

 

Termenul limita pentru inscriere este duminică, 07 iulie 2013, iar participantii selectati vor fi anuntati cel tarziu luni, 08 iulie 2013. Locatia va fi comunicata ulterior.

Costurile de cazare si transport pentru deplasarea la sesiunea tematica nu sunt acoperite de organizatori.