FAQ

Romania semneaza memorandumurile pentru Granturile SEE 2014 - 2021

Domnul Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene si doamna Elsbeth Tronstad, secretar de stat in cadrul Ministerului Norvegian al Afacerilor Externe, au semnat ieri, 13 octombrie 2016, Memorandumurile de Intelegere prin care România beneficiaza de 502,5 milioane euro fonduri externe nerambursabile prin Granturile SEE si Norvegiene 2014-2021.

Datorita eforturilor Guvernului României si ale partenerilor nostri din Norvegia, Islanda si Liechtenstein, am reusit incheierea acestor acorduri intr-un timp scurt, fapt ce va permite o perioada mai extinsa pentru pregatirea si implementarea proiectelor. Asa cum am mentionat si cu alte ocazii, consider ca Granturile SEE si Norvegiene constituie un model de bune practici in accesarea fondurilor externe nerambursabile, ce pune accent in primul rând pe rezultate, a declarat Cristian Ghinea.

„Este important pentru Guvernul nostru ca Granturile SEE si Norvegiene sa fie utilizate in scopul intaririi eforturilor si a cooperarii pentru dezvoltare economica si progres in Europa. Acest acord, semnat cu România astazi, va constitui cadrul necesar acestei colaborari”, a precizat Elisabeth Vik Aspaker, ministrul norvegian pentru SEE si Afaceri Europene.

Mai multe detalii se gasesc aici.