FAQ

RAPORTUL SESIUNII TEMATICE CETATENIE ACTIVA SI DREPTURILE OMULUI

Miercuri, 26 iunie, a avut loc la Bucuresti, sesiunea tematica Cetatenie activa si drepturile omului, organizata de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in Bucuresti, in cadrul Programului de Finantare Fondul ONG in Romania. Peste 50 de persoane au luat parte la prezentarile si dezbaterile menite sa aduca in discutie preocupari de actualitate din domeniile cetateniei, drepturile omului si combaterea discursului instigator la ura.

In prima parte a evenimentului au fost sustinute o serie de prezentari menite sa creeze o perspectiva mai larga a domeniilor cetateniei active si a drepturilor omului, atat din punct de vedere al Uniunii Europene cat si din punct de vedere al realitatilor si oportunitatilor la nivel national. In acest context, doamna Monica Loloiu - Asistent Raportor Politic la Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, domnul Csaba Ferenc Asztalos, presedinte al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si domnul Marian Panait, coordonatorul national al campaniei No Hate Speech, au prezentat oportunitatile europene si nationale ce pot contribui la identificarea de noi abordari in domeniile mai sus mentionate. A doua parte a sesiunii tematice s-a bazat pe contributia  participantilor la construirea tematicilor de discutie. In acest sens a fost organizat un open space, in cadrul caruia participantii au propus si discutat diverse teme in domeniile cetateniei active si a drepturilor omului.

Mai multe detalii despre prezentarile sustinute si concluziile atelierului se gasesc in raportul evenimentului disponibil AICI. Arhiva prezentarilor, din prima parte a evenimentului, poate fi descarcata de AICI, iar lista participantilor prezenti este si ea disponibila AICI.