FAQ

Raportul sesiunii tematice Advocacy si watchdog pentru dezvoltare durabila

Marti, 9 iulie, a avut loc la Bucuresti sesiunea tematica Advocacy si watchdog pentru dezvoltare durabila, organizata de Fundatia pentru Parteneriat, in cadrul Componentei Dezvoltare Durabila a programului de finantare Fondul ONG in Romania.

Sesiunea a fost o buna oportunitate de a prezenta, discuta si impartasi nevoi comune, instrumente si idei in abordarea propunerilor de legislatie, a politicilor si practicilor de mediu, in vederea cresterii motivatiei participantilor de a realiza propuneri de proiecte bine elaborate si inovatoare in acest domeniu.

Evenimentul a fost structurat in doua parti. In prima parte a evenimentului au fost sustinute doua prezentari menite sa ofere exemple pentru potentialii solicitanti cu privire la bunele practici pentru obtinerea de rezultate la nivel de politici prin dialog si campanii publice. In acest context, domnul Dan Barbulescu – Director Executiv al Asociatiei Salvati Dunarea si Delta si domnul Magor Csibi – Director al Organizatiei WWF Romania, au vorbit despre campanii de advocacy realizate de organizatiile pe care le reprezinta. Tot in prima parte a sesiunii doamna Lavinia Andrei – Presedinte al Fundatiei Terra Mileniul III – a prezentat prioritatile actuale privind combaterea schimbarilor climatice, un domeniu de actualitate in cadrul caruia sunt necesare initiative de advocacy si watchdog, insa rar este abordat de ONG-urile de mediu din Romania. A doua parte a sesiunii tematice a constat din prezentarea activitatilor eligibile si indicatorilor de program privind actiunile de advocacy si watchdog in cadrul Componentei Dezvoltare Durabila si discutarea acestor oportunitati de finantare pentru ONG-uri, in vederea obtinerii de rezultate la nivel de politici de mediu in Romania prin dialog si campanii publice.

Pentru mai multe detalii, raportul sesiunii este disponibil aici, lista participantilor prezenti aici iar arhiva prezentarilor sustinute aici.