FAQ

Proiectele pentru antidiscriminare si combaterea actiunilor instigatoare la ura trebuie sa continue

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) condamna mesajele rasiste si instigatoare la ura la adresa romilor, transmise prin vandalizarea locului de desfasurare a Zilei Internationale a Romilor din Piata Universitatii. In acest context, dorim sa asiguram organizatiile societatii civile care lupta pentru combaterea rasismului si a discursului instigator la ura ca beneficiaza de intregul nostru sprijin. Cu atat mai mult cu cat astfel de manifestari injositoare, amenintatoare si ilegale inca isi fac locul in realitatea anului 2016, consideram ca munca asidua a acestor organizatii este esentiala pentru dezvoltarea unui spatiu public sanatos in Romania.

De asemenea, dorim sa asiguram organizatiile neguvernamentale ca sustinem in continuare includerea de masuri de antidiscriminare in programele de finantare pentru organizatiile neguvernamentale. In acest sens, suntem la dispozitia autoritatilor statului roman si a oricarui alt finantator public sau privat, care doreste sa initieze programe si activitati de antidiscriminare, cu informatii despre proiectele deja demarate in aceasta directie, finantate prin programele administrate si derulate de FDSC si partenerii sai. Vandalizarea cortului instalat pentru sarbatorirea Zilei Internationale a Romilor, este o dovada in plus ca  proiectele pentru antidiscriminare si combaterea actiunilor care instiga la ura au nevoie de sustinere pentru extindere, continuare si multiplicare.

In prezent, Fundatia, impreuna cu partenerii sai, Fundatia pentru Parteneriat si Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi administreaza doua programe de finantare: Fondul ONG, parte a granturilor Spatiului Economic European 2009 – 2014 si Programul de Cooperare Elvetiano – Roman. FDSC  deruleaza in acelasi timp si Fondul pentru Inovare Civica, programul propriu de finantare.