FAQ

Prima editie a Civic Arena exploreaza multiplele abordari ale discursului urii in Europa

Prima editie a Civic Arena, o noua publicatie ce se concentreaza asupra sectorului ONG in Europa, cu o atentie deosebita asupra Europei Centrale si de Est, a fost lansata. Publicatia isi propune sa ofere informatii si experiente in randul societatii civile din Europa si sa creasca capacitatea organizatiilor neguvernamentale de a actiona impreuna.

In contextul cresterii extremismului, populismului, rasismului si a xenofobiei la nivel European, acest numar este dedicat discursului urii. Revista cuprinde interviuri cu actori importanti in lupta impotriva discursului urii, priviri de ansamblu asupra situatiei in diferite tari europene, bune practici si alte initiative pentru descrierea situatiei acestui fenomen.

Aceasta prima editie prezinta in acelasi timp faptul ca discursul urii se regaseste in fiecare tara europeana. Grupurile tinta carora acesta i se adreseaza sunt aproximativ similare in majoritatea tarilor. Totusi, fiecare context particular sau viitoare situatie de criza poate indrepta acest tip de discurs catre noi grupuri tinta. Este important sa actionam acum, sa educam publicul larg si factorii de decizie cu privire la doua lucruri: “cuvintele conteaza” si trecerea de la discurs la violenta se poate face destul de rapid.

Civic Arena este publicata annual de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si realizata cu sprijinul financiar la granturilor SEE 2009 – 2014, programul Fondul ONg in Romania.

Prima editie poate fi descarcata de aici.