FAQ

Peste 70.000 de euro pentru dezvoltarea de parteneriate cu tarile donatoare

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile lanseaza al doilea Apel pentru cereri de finantare din cadrul Fondului pentru Relatii Bilaterale. Prin intermediul acestuia, organizatiile neguvernamentale din Romania sunt sprijinite in cautarea de parteneri din statele donatoare (Norvegia, Islanda si Liechtenstein), dezvoltarea de parteneriate sustenabile si pregatirea viitoarelor aplicatii de proiecte depuse in cadrul Fondului ONG.

 

Pachetul de documente ce contine Ghidul Solicitantilor si anexele acestuia este disponibil aici  si mai jos:

Ghidul solicitantului  

Anexa 1 – Formular cerere de finantare 

Anexa 2 – Declaratia privind eligibilitatea si acordul de parteneriat (EN)

Anexa 3 – Declaratia de eligibilitate a solicitantului 

Anexa 4 – Model contract finantare 

Anexa 5 – Raport tehnic si financiar 

Anexa 6 – Cerere de plata 

 

Solicitanti eligibili in cadrul prezentului apel sunt organizatii neguvernamentale si nonprofit, infiintate legal si cu sediul in Romania, organizate si conduse conform legislatiei romanesti in vigoare cu privire la organizatiile neguvernamentale, respectiv asociatii, fundatii si federatii, constituite conform prevederilor OG nr.26/2000 sau Legii nr. 21/1924 privind asociatiile si fundatiile, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

Alocarea financiara71.958,23 de euro.

 

Valoarea maxima a grantului3.000 de euro, cu o limita maxima de 1.500 de euro per participant per calatorie.

 

Termenul limita pentru depunere: 20 februarie 2014. Dupa acest termen toate cererile de finantare vor intra in procesul de evaluare si selectie.

 

Pentru a sprijini identificarea partenerilor potriviti, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societatii Civile colaboreaza cu Norwegian Helsinki Committee (http://eeagrants.org/Who-we-are/Who-we-work-with/Norwegian-Helsinki-Committee) si  Icelandic Human Rights Centre (http://www.humanrights.is/english/).

O bază de date comprehensiva a organizatiiilor din statele donatoare este disponibila la: http://partners.ngonorway.org/search.php

 

Persoana de contact pentru informatii suplimentare:

Vlad Dumitrescu, Senior Grant Officer

Tel: 0040 21 310 01 81

Fax: 0040 21 310 01 80

E-mail: bilateral@fdsc.ro