FAQ

Peste 40.000 de vizitatori la ONGFest 2016

Peste 40.000 de persoane au vizitat pe 21 si 22 mai la ONGFest, Festivalul National al Asociatiilor si Fundatiilor sau Atelierul de fapte bune, cum a fost numit anul acesta cel mai de amploare eveniment dedicat ONG-urilor din Romania, organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Timp de doua zile aleile parcului Herastrau, din apropierea intrarii de la Charles de Gaulle, au fost animate de activitatile organizate de cei peste 190 de participanti la ONGFest - Atelierul de fapte bune: organizatii neguvernamentale din Romania, Norvegia, Polonia, Bulgaria, Lituania, Slovacia, Republica Moldova si Kosovo, institutii publice si companii responsabile social.

Anul acesta ONGFest s-a desfasurat sub tema inovarii civice. A vorbit despre ONG-urile care cauta permanent solutii, de cele mai multe cu resurse reduse. Despre cei vizionari, visatori, ce au indraznit sa creeze noi solutii pentru imbunatatirea vietii lor si a  celor din jur.

ONGFest 2016 a reprezentat, pe scurt: aproximativ 42.000 de vizitatori, 193 de expozanti si mai bine de 750 de participanti la traseul cu premii "Mester de fapte bune". Participantii la efstival au organizat peste 80 de ateliere, jocuri si concursuri, mai bine de 40 de dezbateri si putin peste 35 de momente artistice la scena amplasata in parc. Au demonstrat astfel, ca faptele bune se pot face mult mai bine impreuna!

Ca in fiecare an, domeniile de activitate ale participantilor au fost diverse. Incepand de la protectia drepturilor drepturilor persoanelor cu dizabilitati, a minoritatilor sexuale, consumatorilor de drog si lucratoarelor sexuale, pana la educatie, tineret si protectia mediului.

Pentru a treia oara, ONGFest a fost co-finantat prin granturile SEE 2009 - 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Mai multe despre program si expozanti se gasesc pe www.ongfest.ro