FAQ

Pentru combaterea discursului urii la ONGFest

Combaterea discursului instigator la ura este tema principala a ONGFest 2014 – Festivalul National al Organizatiilor Neguvernamentale din Romania. Intre 9 si 11 mai, in Parcul Herastrau, la Parlamentul Romaniei si la Casa ONU, ONGuri romanesti, dar si internationale, isi mobilizeaza priceperea si resursele impotriva discursului instigator la ura.  

Acest tip de discurs este un fenomen in continua crestere: se regaseste in declaratiile personalitatilor publice, in presa si mai ales in diversele forme de socializare din mediul online. Iar cei vizati in Romania sunt in special reprezentantii minoritatilor etnice si sexuale.

Discursului au inceput deja sa i se asocieze si actiuni criminale, motivate de ura, prejudecata si discriminare. O reactie ferma de respingere a unui astfel de fenomen este esentială iar ONGFest 2014 are in vedere tocmai inchegarea acestei reactii.

Zilnic, vizitatorii targului vor putea lua parte la evenimente non-formale si dezbateri care atrag atentia asupra efectelor discursului instigator la ura si cauta solutii pentru reducerea sa. Veti regasi mai jos informatii detaliate despre evenimentele care abordeaza tema discursului instigator la ura. 

Pentru programul complet al ONGFest 2014, va asteptam aici.  

Iar programul detaliat al activitatilor se gaseste aici

Video: