FAQ

Lansarea Componentei IMPLICARE din cadrul Fondului ONG

31 mai 2013

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile publica Ghidul si anexele specifice Componentei IMPLICARE, in cadrul Rundei 1 a Fondului ONG, parte a Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014, finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia.

Obiectivul general al Componentei IMPLICARE este de a incuraja cetatenia activa si participarea la viata comunitatii, de a asigura respectarea si aplicarea valorilor democratice fundamentale.

Componenta este structurata in 3 subcomponente:

Subcomponenta 1.1Participare la luarea deciziilor si implicare comunitara

Obiectivul specific al acestei subcomponente este de a sustine initiativele organizatiilor neguvernamentale care isi propun cresterea implicarii cetatenilor in comunitate si in procesul de luare a deciziilor si care imbunatatesc  dezvoltarea comunitatilor si a politicilor publice prin cetatenie activa.

Subcomponenta 1.2Voluntariat

Obiectivul specific al acestei subcomponente este de a sustine initiativele care aduc o contributie importanta in comunitate oferind tuturor vârstelor si grupurilor sociale oportunitatea de a se implica in actiuni voluntare.

Subcomponenta 1.3Incurajarea valorilor democratice

Obiectivul specific al acestei subcomponente este de a sustine initiative care contribuie la promovarea si respectarea valorilor democratice si a drepturilor omului.

 

Suma totala alocata pentru aceasta Componenta in cadrul primei runde de Apeluri pentru Cereri de finantare este de 3.600.000 Euro.

 

Finantarea este dedicata organizatiilor neguvernamentale. Mai multe informatii cu privire la eligibilitatea solicitantului si partenerilor se regasesc in Ghidul Solicitantilor.

O organizatie poate depune, in calitate de Solicitant, un numar maxim de 2 Cereri de finantare in cadrul Componentei IMPLICARE pentru acest Apel pentru cereri de finantare, din care numai 1 aplicatie pentru Granturi mari.

Termenul de depunere a aplicatiilor este 5 august 2013.

Potentialii Solicitanti pot adresa intrebari referitoare la acest Apel pentru Cereri de finantare prin e-mail, telefon sau fax pana la data de 30 iulie 2013 (inclusiv) in atentia: Vlad Dumitrescu – Senior Grants Officer; E-mail: engage@fdsc.ro; telefon: 021 310 01 81; fax: 021 310 01 80.

Raspunsurile vor fi transmise pana cel mai tarziu 1 august 2013, iar intrebarile care prezinta interes si pentru alti Solicitanti, impreuna cu raspunsurile aferente, vor fi publicate pe pagina de internet a Programului.

Pentru a veni in sprijinul potentialilor solicitanti, vor fi organizate 5 sesiuni generale de informare care vor contine informatii cu privire la lansarea tuturor celor 5 Componente ale programului de finantare.

Documentele aferente prezentului Apel pentru Cereri de finantare pot fi descarcate de aici:

Ghidul Solicitantilor

Anexa 1 - Cerere de finantare

Anexa 2 - Buget

Anexa 3 - Declaratia Solicitantului

Anexa 4 - Acord de parteneriat RO

Anexa 4 - Acord de parteneriat EN

Anexa 5 - Contributia la rezultatele asteptate_C1