FAQ

Lansarea Componentei Dezvoltare Durabila din cadrul Fondului ONG

30 mai 2013

Fundatia pentru Parteneriat publica Ghidul si anexele specifice Componentei DEZVOLTARE DURABILA, in cadrul Rundei 1 a Fondului ONG, parte a Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014, finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia.

Obiectivul general al Componentei DEZVOLTARE DURABILA este sprijinirea dezvoltarii durabile si imbunatatirea starii mediului in Romania, prin contributia ONG-urilor si prin participare publica. Aceasta Componenta va sprijini proiecte care se incadreaza in urmatoarele domenii principale de interes: schimbarile climatice, protectia biodiversitatii si peisajului, ecoturism, activitati de advocacy si watchdog de mediu / constientizare ecologica si participare publica sporita in luarea deciziilor de mediu, educatie ecologica.

Suma totala alocata pentru aceasta Componenta in cadrul primei runde de Apeluri pentru Cereri de finantare este de 2.100.000 Euro.

Finantarea este dedicata organizatiilor neguvernamentale. Mai multe informatii cu privire la eligibilitatea solicitantului si partenerilor se regasesc in Ghidul Solicitantilor.

O organizatie poate depune, in calitate de Solicitant, un numar maxim de 2 Cereri de finantare in cadrul Componentei DEZVOLTARE DURABILA pentru acest Apel pentru cereri de finantare, din care numai 1 aplicatie pentru Granturi mari.

Termenul de depunere a aplicatiilor este 31 iulie 2013.

Potentialii Solicitanti pot adresa intrebari referitoare la acest Apel pentru Cereri de finantare prin e-mail, telefon sau fax pana la data de 25 iulie 2013 (inclusiv) in atentia: Imola Antal – Manager Program; E-mail: environment@repf.ro; telefon: 0266 310 678; fax: 0266 310 678.

Raspunsurile vor fi transmise pana cel mai tarziu 29 iulie 2013, iar intrebarile care prezinta interes si pentru alti Solicitanti, impreuna cu raspunsurile aferente, vor fi publicate pe pagina de internet a Programului si pe pagina de internet a Fundatiei pentru Parteneriat.

Pentru a veni in sprijinul potentialilor solicitanti, vor fi organizate 5 sesiuni generale de informare care vor contine informatii cu privire la lansarea tuturor celor 5 Componente ale programului de finantare.

Documentele aferente prezentului Apel pentru Cereri de finantare pot fi descarcate de aici:

Ghidul solicitantilor

Anexa 1 - Cerere de finantare

Anexa 2 - Buget

Anexa 3 - Declaratia solicitantului

Anexa 4 - Acord parteneriat_RO

Anexa 4 - Acord parteneriat_EN

Anexa 5 - Contributia la rezultatele asteptate - Componenta3