FAQ

Laboratorul de Combatere a Discriminarii

In perioada 31 mai- 5 iunie 2015 a avut loc intr-un cadru nonformal, la Gura Portitei, judetul Tulcea, Laboratorul de Combatere a Discriminarii. In cadrul acestuia au fost deschise diverse ateliere tematice in care s-au discutat noi modalitati de combatere a discriminarii.

Evenimentul a avut scopul de a stabili o directie comuna asupra subiectului abordat, de a experimenta metode nonformale de combatere a discursului urii si de a se crea colaborari si parteneriate viitoare intre participanti.

Printre atelierele tematice din cadrul evenimentului se gasesc: Teatru-labirint, Teatru-imagine, Sociodrama prin care s-a urmarit promovarea comunicarii si interactiunii intre participanti, care provin din domenii profesionale diferite si cu experiente diferite: sociologi, jurnalisti, bloggeri, s.a. In urma atelierului, fiecare dintre participanti si-a propus sa desfasoare o serie de evenimente si activitat prin care metodele de combatere a discursului instigator la ura si aparare a drepturilor omului sa devina cat mai cunoscute in domeniul lor.

Motivati, deschisi si pasionati de subiectul drepturilor omului, cu experienta de lucru in comunitati, participantii au avut reactii si initiative diferite fata de metodele noi de combatere a discursului urii aduse in discutie in cadrul atelierului. Printre acestea se regasesc : crearea unui blog prin care sa informeze oamenii cu privire la importanta discursului urii si cum poate fi acesta combatut, organizarea unor evenimente interactive sportive si culturale, campanii stradale, prezentari, dezbateri in licee pentru a motiva oamenii sa ia parte la miscarea privind combaterea discriminarii.

Laboratorul pentru Combaterea Discriminarii si cei 16 participanti la atelier, reprezinta primii pasi pentru dezvoltarea unei retele persoane resursa pentru combaterea discursului instigator la ura in Romania. Evenimentele si activitatile pe care participanti urmeaza sa se desfasoare incepand cu luna septembrie 2015

Video: