FAQ

În ce fel de inimă încape ura?

Vrem să construim împreună cu tine un proiect fotografic prin care să arătăm că, de fapt, în nicio inimă nu ar trebui să încapă ura, sau cel puțin ar fi păcat să încapă…

Un proiect fotografic cu Alexandra Sandu

Dacă și tu crezi că în nicio inimă nu poate să încapă ura, te așteptăm să construim împreună un mesaj vizual despre toleranță, despre acceptare, despre faptul că dincolo de diferenţele care ne separă, suntem profund asemănători.

 

Astfel, te aşteptăm să ne fotografiem la ONGFest, în parcul Tineretului, sâmbătă la ora 16.00. Te poţi fotografia cu inima ta, sau îţi putem oferi noi una de-a noastră.

Vino cu un mesaj din inimă. Poate să fie scris PE sau ÎN formă de inimă, încadrat într-o inimă, desenat/tatuat/modelat în formă de inimă. Mesajul poate sa fie o altă inimă, poate să fie un citat, poate să fie o spusă de-a ta. Poate să fie o poezie sau un haiku. Mesajul poate fi o fotografie. Sau un obiect. Sau un gest. Sau doar un zâmbet. Te poţi fotografia singur(ă) sau cu familia, prietenii, colegii tăi.

Ideea principală este sa fie implicate o inimă şi un mesaj. Şi tu să vii cu ele în parc. Noi te fotografiem şi trimitem mai departe către România şi către întreaga Europă inimile noastre.

Fotografiile realizate vor promova în medii online și offline mesajul nostru comun: inimi fără ură.

Dacă ai ceva de transmis, e clar că trebuie să vii. Te aşteptăm sâmbătă între 16.00 şi 18.00 la ONGFest, lângă cortul Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. Mai exact: în Parcul Tineretului, la intrarea dinspre Bd. Gheorghe Şincai, pe aleea principală din parc, unde încep corturile expozanţilor la ONGFest.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Această inițiativă este inspirată de campania NO Hate Speech și are în vedere ziua de 17 mai, Ziua internațională împotriva homofobiei, bifobiei și transfobiei. Fotografiile vor fi folosite doar cu acordul scris al persoanelor fotografiate.

Promotorul acestul demers este Fondul ONG, prin Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. Unul dintre aspectele orizontale urmărite de Fondul ONG este lupta împotriva discursului instigator la ură (hate speech). Fondul ONG sprijină în mod oficial campania NO Hate Speech, campanie pentru care EEA and Norway Grants a încheiat un parteneriat strategic cu Consiliul Europei.