FAQ

GNV: patru premii pentru proiecte finantate prin Fondul ONG

Patru premii au fost acordate proiectelor finantate prin Fondul ONG, anul acesta la Gala Nationala a Voluntarilor, organizata de Federatia VOLUM, pe 14 Decembrie, la Bucuresti.

Premiul pentru Centru de Voluntariat al Anului a fost acordat Centrului de Voluntariat Neamt al Asociatiei de Sprijin Comunitar. In cele 18 luni de existenta, ACS se mândreste cu 200 de voluntari, un spatiu plin de caldura si de energie si cu activitati care devin cunoscute si consacrate in comunitate.

Premiul proiectul de voluntariat al anului in domeniul Activism Civic si Drepturile Omului a fost acordat Proiectului „Jurnalisti Comunitari pentru Solidaritate Sociala: StReEt”, implementat de Asociatia Go Free. Proiectul a insemnat 6000 ore voluntariat cu participarea a 50 voluntari, pentru a construi o noua generatie de tineri jurnalisti comunitari.

Doua premiile speciale NO Hate Speech au fost acordate in cadrul galei, ce au mers catre Asociatia Go Free, pentru acelasi proiect „Jurnalisti Comunitari pentru Solidaritate Sociala: StReEt” si catre Centrul pentru Jurnalism Independent, pentru proiectul „Predau diversitate si elevilor mei le place”. 

Anul acesta Gala Nationala a Voluntarilor s-a bucurat de 22 de proiecte de voluntariat care au cuprins demersuri de combatere a discursului instigator la ura in Romania. 22 de initiative din medii complet diferite si cu sustineri financiare diferite, dar cu un impact major in incurajarea comunitatii la solidaritate, respectarea drepturilor omului si a diversitatii. 

Felicitari tuturor castigatorilor!

Video: