FAQ

Forumul Societatii Civile din Europa Centrala si de Est 2014

Pe 27 si 28 noiembrie se reunesc la Bucuresti reprezentanti ai ONGurilor din 18 tari, actori-cheie din institutiile europene (Comisia Europeana, Parlamentul European, Consiliul Europei) pentru a dezbate si anticipa viitorul democratiei si societatii civile in Europa.

Evenimentul isi propune sa ofere solutii situatiilor de intoleranta si deficit democratic existente in tarile din Europa Centrala si de Est. Evenimentul dezbate preocuparile actuale ale cetatenilor. Reprezentanti ai societatii civile din UE si Spatiul Economic European vor discuta despre democratie si vor dezvolta solutii concrete si recomandari de actiune in aceasta directie catre guvernele europene si institutiile UE. Cei peste 150 de participanti vor dezbate in spiritul consolidarii democratiei si protectiei valorilor esentiale ale conceptului European: respectul pentru demnitatea umana, pentru diversitate si incluziune.

Evenimentul va debuta joi printr-o conversatie despre societate civila intre domnii Adam Michnik si Andrei Plesu, va include sesiuni plenare despre democratizare in Europa, precum si dezbateri tematice in paralel. Vor fi abordate intoleranta si extremismul in crestere, lupta anti-coruptie, provocarile actuale la adresa mediului inconjurator precum si noile miscari civice. Agenda forumului rezerva un loc aparte si parghiilor europene de actiune pentru intarirea democratiei in statele membre.   

Forumul este organizat in cadrul Fondului ONG in Romania, parte a granturilor Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014. Lucrarile evenimentului se vor desfasura exclusiv in limba engleza.

Mai multe detalii despre vorbitori si agenda se gasesc aici