FAQ

Conferinta Societate Civila: Tendinte in lucrul alaturi de copii si tineri

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile organizeaza in perioada 14 – 15 octombrie 2013, la Bucuresti, Conferinta Societate Civila: Tendinte in lucrul alaturi de copii si tineri. Evenimentul este oragnizat in cadrul programului de finantare Fondul ONG in Romania, parte a granturilor SEE si norvegiene 2009 – 2014.

Scopul conferinţei este sa aduca in discutie bune practici in lucrul alaturi de copii si tineri si sa creeze o comunitate de organizatii ce activeaza in acest domeniu. Participarea activa a tinerilor, drepturile omului, democratia, interculturalitatea sunt cateva dintre tematicile dezbatute pe parcursul conferintei. O atentie deosebita va fi acordata metodelor inovative de combatere a discursului instigator la ura in randul copiilor si tinerilor.

La conferinta participa reprezentanti ai ONG-urilor din Romania, precum si din cadrul unor organizatii din Norvegia, Olanda, Lituania, Letonia, Ungaria, Slovacia si alte tari europene unde programul Fondul ONG se afla in desfasurare.  Printre participanti se vor regasi practicieni in educatie, blogger-i, jurnalisti, dar si reprezentanti ai mediului academic si Consiliului Europei.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, va rugam, consultati agenda. Inscrierea se face prin intermediul  acestui formular online, iar participarea va fi confirmata prin e-mail. Termenul limita pentru inscriere este 7 octombrie 2013, iar participantii selectati vor fi anuntati cel tarziu in data de 9 octombrie. Locatia va fi comunicata ulterior.

Conferinta gazduieste pana la 100 de persoane. In eventualitatea in care numarul de inscrieri va depasi numarul de locuri disponibile, ne rezervam dreptul de a selecta persoanele inscrise. Selectia va fi facuta in functie de ordinea inscrierii la eveniment, apartenenta la o organizatie neguvernamentala ce se adreseaza copiilor si tinerilor. Prioritate va fi acordata organizatiilor ce au aplicat proiecte in cadrul primei runde a programului Fondul ONG si doresc sa impartaseasca bune practici in domeniu la conferinta.

Pentru organizatiile neguvernamentale care au sediul in afara orasului Bucuresti, exista posibilitatea acoperirii costurilor de transport, cazare si masa, cu respectarea desemnarii unui singur reprezentant pentru participare si in limita unui numar total de 20 de persoane. Detalii despre conditiile de participare se gasesc aici .