FAQ

Combaterea discursului la TEDXcaleavictorieiED 2014

“Unii au fost batuti in arest pana au murit” spune Bogdan Suciu despre consumatorii de drog, in discursul sau din cadrul evenimentului TEDxCaleaVictorieiED. ce a avut loc saptamana aceasta la Control Club din Bucuresti. Bogdan este lucrator social la Carusel si membru la Brigada Activistilor din Domeniul Drogurilor. Dupa ce s-a hotarat sa renunte la droguri, apara drepturile consumatorilor de droguri si alcool prin organizatia la care activeaza. Impreuna cu echipa din care face parte ofera sprijin grupurilor vulnerabile si marginalizate. Alaturi de alti sapte vorbitori a impartasit din experienta sa in domeniul apararii drepturilor omului. Bogdan cunoaste acest domeniu. Mai ales din perspectiva celui ale caror drepturi au fost incalcate. El a povestit despre abuzurile Politiei asupra persoanelor consumatoare de drog si despre cat de dificil este accesul la serviciile medicale pentru unii dintre acestia.

Este cea de-a doua editie a evenimentului TEDxCaleaVictorieiED, dedicat educatiei. Tematica de anul acesta a fost pentru drepturile omului. Printre vorbitorii ce au impartasit din experienta lor in domeniu se regasesc: Alexandra Lancranjan, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, Csaba Asztalos, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Eliza Rogalski, fondatorul Rogalski Damaschin Public Relation, Valeriu Nicolae, fondatorul Policy Center for Roma and Minorities, Elena Stancu, jurnalist si Teodora Agarici, voluntar Salvati Copiii Romania.

Fondul ONG a fost unul dintre sustinatorii acestei editii. Apararea drepturilor omului este una dintre prioritatile strategice ale programului, iar combaterea discursului urii de asemenea. Pornind de la politici publice, trecand prin bune practici si experiente personale, fiecare dintre discursuri a inspirat cei 100 de participanti sa initieza sau continue lupta impotriva discursului urii si pentru apararea drepturilor omului.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul: granturilor SEE 2009 – 2014, prin Fondul ONG, Control Club, Creative Impact, Bursa Binelui, AVON.

Parteneri media: Revista Cariere, Romaniapozitiva.ro, Stiriong.ro, TOTB.ro, Stiriong.ro si Privesc.eu

Video: