FAQ

Care este comunitatea ta? Vino la ONGFest

In mai sarbatorim organizatiile ce formeaza modele de comunitati pentru schimbare in Romania. Fie ca este vorba de comunitati locale, comunitati vulnerabile sau comunitati de idei, organizatiile neguvernamentale initiaza si incurajeaza implicarea oamenilor pentru binele nostru, al tuturor.

Va invitam sa va alaturati lor, la ONGFest 2015!

ONGFest, Festivalul National al Organizatiilor Neguvernamentale din Romania, va avea loc intre 8-10 mai 2015 in Parcul Herastrau, intrarea dinspre piata Charles de Gaulle.

Comunitati model?

Comunitatile model promoveaza increderea reciproca, luarea deciziilor in mod democratic si transparent, participarea voluntara si solidaritatea. Aduc impreuna oameni cu abilitati diverse care se completeaza reciproc si permit mai usor atingerea unor scopuri comune. Impreuna, membrii comunitatii pot influenta deciziile autoritatilor publice. Comunitatile permit integrarea sociala si construirea increderii reciproce. Comunitatile nu sunt izolate, ele comunica si se intrepatrund.

ONG-urile din comunitati informeaza si formeaza cetatenii. Ii ajuta sa rezolve probleme si sa isi imbunatateasca viata. Mediaza opinii si ajuta cetatenii sa gaseasca solutiile cele mai bune. Initiaza comunitati model.

Indiferent de domeniul de activitate in care ONG-ul din care faceti parte isi desfasoara activitatea, la ONGFest 2015 va invitam sa promovati comunitatile pe care le reprezentati si initiativele lor. Apoi sa incurajati oamenii sa fie alaturi de ele.

Care este programul?

Pe 8 mai, la Biblioteca Nationala a Romaniei (tbc) si nu numai, vorbim despre comunitati model din Europa, schimbam bune practici. Ca si anul trecut, primim informatii utile. Este ziua dedicata networking-ului si dezbaterilor. Pe 9 si 10 mai, in Parcul Herastrau, ne prezentam in fata publicului larg si chemam oamenii sa se alature comunitatilor noastre. Programul detaliat este disponibil aici.

Inscrierile au loc in perioada 7 - 15 aprilie prin completarea formularului de inscriere disponibil aici.

Expozantii pot fi: asociatii, fundatii, cooperative, case de ajutor reciproc (CAR-uri, CARP-uri), cu sediul in Romania, care asigura respectul pentru diversitate, pentru valorile democratice şi drepturile omului si sunt independente politic (organizarea, conducerea si administrarea nu se afla sub influenta unui partid politic).

Pentru mai multe detalii: www.ongfest.rowww.facebook.com/ONGFest, 021.310.01.77 persoana de contact Iuliana Rada, coordonator ONGFest.

Beneficiari, voluntari, aspiranti ai unor idei sau donatori. Prin ce face fiecare isi creeaza o identitate. Doar mana de la mana, insa, facem o comunitate.

 

Video: