FAQ

Apel la solidaritate pentru diversitate

"Nu vorbim despre toleranta, ci despre intelegerea faptului ca dincolo de diferentele care ne separa, suntem profund asemanatori", Kenize Mourad.

 

Apel la solidaritate pentru deversitate

 

Pentru asigurarea unei democratii sanatoase este important ca societatea civila sa participe la viata comunitatii. Fiecare dintre noi are un rol cheie in promovarea valorilor democratice si responsabilitate pentru apararea acestora la nivelul societatii.

In ultimii ani, in Romania au continuat sa se inregistreze incalcari ale drepturilor fundamentale, uneori deghizate chiar ca actiuni civice, inclusiv sub forma de atacuri verbale/de imagine si fizice asupra  grupurilor minoritare. Potrivit unui studiu APADOR-CH din 2015, discriminarea este inca un fenomen puternic perceput in Romania, 36% dintre respondenti declarand ca s-au simtit discriminati. Este esential, astfel, sa sprijinim si sa actionam in continuare pentru respectarea drepturilor tuturor oamenilor, indiferent de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, sex, orientare sexuala, varsta, hanicap, boala cronica necontagioasa, infectare HIV, aparteneta la o categorie defavorizata.

In acest context, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile face un apel la solidaritate, catre toata societatea civila din Romania si oricine crede in egalitate si demnitate pentru toti oamenii, cu invitatia sa participe la Marsul Diversitatii, pe 25 iunie 2016, de la ora 15.30, la Arcul de Triumf din Bucuresti. 

Marsul Diversitatii, desi este un eveniment centrat pe constientizarea drepturilor persoanelor LGBT din Romania, este un eveniment care promoveaza diversitatea, existenta si sarbatorirea diferentelor. Astfel, credem ca participarea la eveniment a unui numar cat mai mare de persoane din partea societatii civile va transmite un semnal de solidaritate pentru diversitate si pentru respectarea drepturilor omului si libertatilor tuturor cetatenilor. In esenta, Marsul Diversitatii ramane un eveniment pentru drepturi civile si un protest impotriva discriminarii si nedreptatii.

Cateva cuvinte despre Marsul Diversitatii 2015:"...a fost o minune. Si o blandete. Au fost atat de multi oameni frumosi stransi in acelasi loc, colorati, cu curcubee pe obraji si pe saluri, pietricele pe tampla si sclipici pe nas...atmosfera, culorile, mi s-au lipit de maioul simplu si albastrul pe care il alesesem sa il port." (Citat dintr-un articol realizat in cadrul proiectului Net-rangeri impotriva violentei al Asociatiei Active Watch, finantat prin Fondul ONG in Romania).

Va asteptam sa sarbatorim impreuna diversitatea!

Mai multe detalii despre Marsul Diversitatii 2016 se gasesc aici: https://www.facebook.com/events/106398039775061/