ONGFest 2015 - Participanti si program
În mai sărbătorim organizațiile ce formează modele de comunități pentru schimbare în România. Fie că este vorba de comunități locale, comunități vulnerabile sau comunități de idei, organizațiile neguvernamentale inițiază și încurajează implicarea oamenilor pentru binele nostru, al tuturor.
Vă invităm să vă alaturați lor, la ONGFest 2015!
ONGFest, Festivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale din România, are loc între 8-10 mai 2015 la București.
COMUNITĂȚI MODEL?
Comunitățile model promovează încrederea reciprocă, luarea deciziilor în mod democratic și transparent, participarea voluntară și solidaritatea. Aduc împreună oameni cu abilități diverse care se completează reciproc și permit mai ușor atingerea unor scopuri comune. Împreună, membrii comunității pot influența deciziile autorităților publice. Comunitățile permit integrarea socială și construirea încrederii reciproce. Comunitățile nu sunt izolate, ele comunică și se întrepătrund.
ONG-urile din comunități informează și formează cetățenii. Îi ajută să rezolve probleme și să își îmbunătățească viața. Mediază opinii și ajută cetățenii să găseasca soluțiile cele mai bune. Inițiază comunități model.
Indiferent de domeniul de activitate în care ONG-ul din care faceți parte își desfășoară activitatea, la ONGFest 2015 vă invităm să promovați comunitățile pe care le reprezentați și inițiativele lor. Apoi să încurajați oamenii să fie alături de ele.
CARE ESTE PROGRAMUL?
Pe 8 mai, la Biblioteca Națională a României și nu numai, vorbim despre comunități model din Europa, schimbăm bune practici. Ca și anul trecut, primim informații utile. Este ziua dedicată networking-ului și dezbaterilor. Pe 9 și 10 mai, în Parcul Herăstrău (intrarea dinspre piața Charles de Gaulle), ne prezentăm în fața publicului larg și chemăm oamenii să se alăture comunităților noastre.
Programul detaliat este disponibil aici.
Harta ONGFest poate fi vizualizată aici.
CINE PARTICIPĂ?
Ediția 2015 a ONGFest reunește 130 de ONG-uri din România și 35 de ONG-uri din Bulgaria, Croația, Grecia, Letonia, Norvegia, Polonia, Slovacia, Slovenia și Spania.
Lista organizațiilor participante poate fi consultată aici.
Beneficiari, voluntari, aspiranți ai unor idei sau donatori. Prin ce face, fiecare își creează o identitate. Doar mână de la mână, însă, facem o comunitate.