FAQ
Concursul a fost incheiat.
Voturi primite: 131, punctaj total: 607.

POVESTEA MEA

Povestea mea de voluntriat?! Un singur cuvânt: INCREDIBILĂ! Voluntariatul este cel mai bun exemplu de democrație. Votăm la alegeri, dar când te oferi voluntar,votezi în fiecare zi pentru comunitatea în care trăiești. Prin voluntariat am reușit să devin ceea ce sunt astăzi și să mă formez ca om. Țin minte că eram un copil timid care era ferm convins că niciodată nu va reuși să se deschidă în fața oamenilor. Îmi era frică să vorbesc în public, să vorbesc cu oamenii și chiar să îmi spun punctul de vedere. Voluntarii sunt printre puținele ființe de pe fața pământului care reflectă compasiune, grijă nemăsurată, răbdare și dragoste adevărată pentru națiune.

Sunt foarte încântată că am ocazia de a vă povesti o mică parte din experiența mea. La Fundația Adina Stiftelsen, am avut ocazia de a cunoaște diferite tipuri de caractere, oameni de la care poți avea ceva de învățat, prin voluntariatul meu la această fundație, nu numai că am descoperit copii cu idei diferite dar m-am descoperit și pe mine însămi.

Este mai bine de un an de zile de când sunt voluntar al fundației în cadrul proiectului „Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat!”. Am devenit voluntar în cadrul acestui proiect datorită membrilor fundației, persoane cu caracter puternic, gată să te asculte și să te îndrume mereu, de la care ai de învățat și care te ajută să te transpui într-o altă lume total diferită, o lume din care poate nu credeai că ești pregătit să faci parte.

Îmi aduc aminte și acum cu nostalgie prima oară când în mijlocul curții, o mulțime de copii cu ochii mari și frumoși, sfioși și pe o parte speriați se uitau fără să clipescă spre mine. Acela a fost unul dintre momentele în care efectiv nu știam ce să fac sau ce este bine să fac. Acele fețe senine, pline de bucurie și de dorința de a înăța lucruri noi m-au cucerit pe loc și m-au făcut să îmi doresc să le fiu alături, să îmi rup din timpul meu pentru a putea sta cu ei, să putem vorbi și să ne jucăm împreună într-un cuvânt să putem descoperi viața împreună, dar totodata prin această experiență am avut și eu de învățat de la ei, m-au învățat cum să descopar lumea prin ochișorii lor mari și sinceri o lume fără ură, invidie și răutate ci o lume a copiilor, blândă și bună.

Cu trecerea timpului, relația noastră a devenit tot mai strânsă, iar revederile noastre fiind tot mai frumoase cu îmbrățișări și zâmbete calde.

În încheiere aș vrea să adaug că voluntariatul este o experiență care te ajută să te dezvolți, să te formezi și să poți pune în practică ideile frumoase cu care poți să-i faci pe cei din jur să spere la mai mult, să devină oameni cu suflete și caractere frumoase.


Autor: Tuca Lorena