FAQ
Concursul a fost incheiat.
Voturi primite: 12, punctaj total: 59.

Din inimă pentru inimă

Totul a început în momentul când am fost ajutată și am simțit la rândul meu să ajut acești oameni (familii simple, modeste, deschise) din mediul rural.

Totodată m-am gândit și la mine – am simțit că voi găsi prieteni puri, calzi, care își duc cu demnitate problemele financiare, de sănătate și sufletești. Provin dintr-un mediu asemănător și am reușit să lucrez într-un mediu care mă blochează sufletește, munca fiindu-mi chiar barată prin anumite perdele.

Din mai 2015 sunt voluntar al Fundației Adina Stiftelsen în cadrul proiectului „Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat.

Am fost împresionată când am întâlnit la una din familii un membru care îmi este un exemplu de viață, de demnitate, putere sufletească și ambiție. M-a privit de la bun început ca un prieten, nu a întrebat de ce îl vizitez, m-a întrebat doar care este scopul proiectului. A început prin a-și relata povestea de viață demn, fără să se plângă, povestindu-mi că lucrează într-o fabrică de fier fiind la același nivel cu colegii de serviciu cu toate că are o problemă din naștere la una din mâini, lâsănd impresia de superioritate în relația cu ceilalți chiar dacă privirile lor sunt indiscrete și uneori răutăcioase. La ei m-am simțit înțeleasă, liniștită și mai ales fericită atunci când îi vedeam bucuroși de vizită.

Mi-am dorit și îmi doresc să îi ajut mai mult decât am făcut deoarece s-a legat o relație de prietenie, și am închegat alte legături.

Mulțumesc oamenilor care mi-au oferit șansa de a mă învăța să îmi fac prieteni.

Încercați dragi oameni, cei care veți citi aceste rânduri să căutați, să găsiți prieteni, nu să îi culegeți, scopul nostru în viață fiind sufletul, educația, familia și prietenii.      


Autor: Stefan Gabi