FAQ
Concursul a fost incheiat.
Voturi primite: 54, punctaj total: 254.

O vacanţă “altfel”

Fiind adolescentă, normal că primul gând care îmi vine în minte când aud de vacanță este \"odihnă și liniște pe primul loc, apoi distracție și iar de la capăt\". Dar totuși, liniștea în mintea mea arată monoton și îmi dă o stare de singurătate.  

Nu mulți au ocazia să găsească ceva nou și diferit în timp scurt, vorbind de ocupație, de lucrul ce te face să te simți bine și să uiți cât de greu trece timpul. 

Încercând să-mi fac noi prieteni și să socializez mai mult pe internet, (sunt timidă face-to-face), am dat peste o fată cu care m-am împrietenit repede, având și prieteni comuni cu ea. Tot vorbind pe diferite teme, a venit vorba că eu îmi pierd timpul degeaba, și tot așa aveam de gând să fac până la sfârșitul verii, să lenevez și să desenez. Ea mi-a spus de o fundaţie numită Alături de Voi și de aici a pornit totul... 

Trecând peste partea în care povestesc că mi-am adus și prietenul să facă voluntariat cu mine, am dat peste oameni extraordinari și nu vorbesc doar despre beneficiarii organizației cu care îmi petrec timpul făcând activități- personalul, sau \"angajații ADV\" sunt oameni pe care merită să-i cunoști, dai o dată în viață peste persoane de acest gen. 

Revenind la beneficiari, vreau să recunosc că primul gând al meu a fost că va fi groaznic. Dar a fost un sentiment extraordinar când am văzut că mă înșelasem în legătură cu aceste persoane cu dizabilități (bineînțeles am avut în minte gândirea unui efect de turmă, până în momentul acela). 

Încă de la a doua zi de activitate veneam cu voie bună să-mi petrec timpul, dăruindu-l acestor persoane primind în schimb ceva foarte de preț: zâmbete. Zâmbete de la cele mai mari până la cele mai mici, care îți dau o stare bună, și multe alte sentimente ce nu se prea pot descrie în cuvinte. 

Trecând vacanța, mi-am dat seama că nu e doar \"o ocupație de vară\", voluntariatul, ci o ocupație de suflet. Te dezvolți psihic odată cu activitățile, râsetele, energia beneficiarilor cu care fac anumite activități, și cu voia bună ce se adună de la fiecare persoană, fie voluntar, beneficiar sau angajat, când ne jucăm, toți suntem egali și bucuroși. 

Personal sunt profund mulțumită că sunt voluntară la organizația Alături De Voi, că fac ceva important nu numai pentru mine- ci și pentru alte persoane. 

 


Autor: Munteanu Cristina