FAQ
Concursul a fost incheiat.
Voturi primite: 15, punctaj total: 71.

Voluntariatul schimbă vieți

Am știut din totdeauna că voluntariatul mă va schimba, mă va dezvolta personal, dar nu aș fi crezut niciodată care poate fi impactul asupra oamenilor cu care va urma să relaționez.

În cadrul proiectului „Educația=Antidotul Sărăciei” demarat de Asociația Pro Democrația Club Brăila, am avut prilejul să iau parte la anumite activități ce nu mi-au schimbat doar viața mea dar și cele ale participanților. Am mers împreună cu psihologul asociației în mediul rural în cadrul orelor de Consiliere și Informare, unde am luat parte la diverse activități ce-ți deschid sufletul și te fac să te gândești mai mult la cine ești, ce vrei să faci cu viața ta și dacă oamenii pe care îi ai alături sunt persoanele pe care ți le dorești cu adevărat în jurul tău. Credeam că vor fi doar niște ore în care se vor prezenta anumite informații și atât, însă lacrimile de bucurie din ochii participanților la sfârșitul întâlnirii noastre mi-au demontrat contrariul, arătându-mi totodata o crudă realitate și anume faptul că oamenii din mediul rural sunt extrem de dezavantajați atunci când vine vorba de alinare sufletească, de autocunoaștere. Ei, ca noi toți de altfel, vor să afle mai multe despre propria persoană, vor să se cunoască mai bine, însa nu au accesul la atât de multe surse prin care pot face acest lucru la fel ca noi. În cadrul acestor ore am văzut nevoia femeilor de a spune ce au pe suflet cuiva căruia nu o sa le judece, am văzut lacrimi curgând, parcă eliberate de sub povara ce era pe umerii lor, dar mai ales am ăazut fericirea, bucuria și recunoștința acestora.

Pot spune că prin ceea ce a facut doamna psiholog nu numai că a reușit să schimbe viețile acelor femei însă a schimbat-o și pe a mea. În decursul acelor zile am luat o decizie importantă, și anume aceea de a urma facultatea de psihologie. Imi doresc să reușesc să pot schimba viețile a cât mai multor oameni așa cum a schimbat doamna psiholog viețile acelor femei.

O altă activitate din proiectul „Educația=Antidotul Sărăciei” care din punctul meu de vedere și-a lăsat amprenta pozitiv asupra anumitor persoane a fost „Caravana ghiozdanelelor”. În cadrul acestui proiect am mers în comuna Șuțești și satele Lanurile și Valea Cînepii unde am pus ghiozdănașe copilașilor ce urmau să intre în clasa 0 în anul școlar 2015-2016. Acest eveniment pot spune cert că a schimbat viețile micilor școlari pentru totdeauna, faptul ca am mers și le-am pus ghiozdănașele în spate, acum, la început de drum, i-a făcut să realizeze cât de importantă este școala. Nu o să uit niciodată fețele lor care radiau de bucurie atunci când au primit ghiozdanele. 

Voluntariatul, din punctul meu de vedere, schimbă vieți, te schimbă pe tine și îi schimbă și pe cei din jurul tău! Mulți spun că este o risipă de timp dar pentru mine este cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla vreodată. Am cunoscut oameni noi, am legat prietenii ce sper și cred că o să rămână pe viață și mai presus de toate m-am dezvoltat personal. 


Autor: Bragau Anca