FAQ
Concursul a fost incheiat.
Voturi primite: 114, punctaj total: 552.

Roluri în tabăra Yuppi sau cum e să fii Amic de Joacă

Noi, amicii de joacă acționăm foarte ciudat. O fi cauzată de vraja Yuppi. Întâi de toate, în fiecare dimineață eram ferm convins că sunt un viking. Unul dintre ultimii vikingi. Dar nu de oarecare: păstrând în sânge talentul unui săgetător adevărat. Am auzit și o voce, șoptind, că această mare cunoștință trebuie dată mai departe. Nici talentul de săgetător și nici tradiția nu au voie să piară. Urmașii s-au lăsat convinși. Arcurile zburau tot mai rafinat. Unii au țintit ascunzându-se după un copac, alții au tras la țintă dintr-o barcă în mișcare. Inclusiv ținta mobilă sau balonul a avut mare success. Poligonul a fost împânzit de luptători adolescenți și voinici.

După-masă parcă m-aș fi trezit din visul vikingilor. Cu toate astea, doar de puține ori am reușit să fiu eu însumi, mai mereu parcă eram în pielea altcuiva. Într-o seară, de exemplu, eram absolut sigur că eu sunt Skirllex, DJ-ul renumit pe plan mondial. Am și ajuns într-o clipă la standul de mixaj. În petrecerea cu o atmosferă incendiară aproape 100 de participanți ai taberei s-au distrat de minune. Inclusiv coreografia taberei a fost dansată de câteva ori. La un moment dat a apărut Selena Gomez și Justin Biber în persoana Amicilor, de parcă erau chiar ei acolo.

Am avut și alte roluri. Odată m-a apucat ceva și am vrut să învăț dans pe toată lumea care trecea pe acolo. S-a și strâns multă lume în jurul meu, așă că, tehnica de dans a fost însușită pe loc. 

Dar cel mai frumos rol a fost acela de voluntar. A durat o săptămână întreagă și astfel m-am putut bucura pentru fiecare zâmbet în parte și pentru fiecare senzație de success la care am reușit să contribui. Datorită acestui rol am reușit să-i cunosc pe copii care, la rândul lor erau convinși din nou, că sunt adevărați copii. Tot în acest rol am reușit să fac cunoștință cu ceilalți voluntari, cu care am creat o atmosferă ca în povești. Mulțumiri tuturor participanților pentru această tabără minunată!

 


Autor: Botond Mathe