FAQ
Concursul a fost incheiat.
Voturi primite: 56, punctaj total: 264.

Mai mult decât o poveste

Dragă omule,

 

Îmi doresc ca această relatare să fie mai mult decât o poveste, să fie un îndemn pentru tine, pentru cel care încă mai stă pe gânduri în privința voluntariatului. Experiența mea începe în urma cu aproape 5 ani, atunci când am avut norocul să cunosc oameni minunați care m-au primit în echipa lor. Până în prezent am reușit să adun o sumedenie de amintiri frumoase care, o dată cu trecerea timpului devin tot mai prețioase.

Activitățile desfășurate în cadrul Fundației Adina Stiftelsen au o mare contribuție la formarea mea ca om al societății secolului XXI, ca persoană solidară și încrezătoare că lumea este, în esență, mai bună, doar că încă nici noi nu am ajuns să ne cunoaștem adevarata valoare și ne lăsăm influențați de ce se întâmplă în „cercurile înalte” din jurul nostru.

Trecând peste negativismul, răutatea, impasibilitatea altora față de ceilalți, nu am cuvinte să descriu bucuria unui copil atunci când primește atenție, înțelegere și sprijin. Simți că renaști, este o sclipire în ochii lui care te răvășește și în momentele acelea nu îți poți dori decât că tot universul să aibă parte de aceeași fericire. Este copleșitor când beneficiarii fundației se bucură de efortul tău si de încercarea de a le oferi suport în toate activitățile desfășurate. Împreună putem schimba modul de viață și putem contribui la o gândire sănătoasă și rațională.

În fiecare an reușim, mai mult sau mai puțin, să valorificăm o parte din creațiile copiilor implicați în proiectele fundației, pentru că din fondurile strânse să se poată achiziționa și alte materiale necesare lor pentru a-și desfășura activitățile. E frumos să vezi cum sub ochii tăi niște oameni mici încep să se formeze, creează, își pun ideiile în practică, îmbină arta cu joaca, iar rezultatul este mulțumitor pentru toți.

Îmi doresc să înțelegem cu toții, de la cel mai mic pana la cel mai mare, ca noi suntem viața, suntem focul, suntem energia acestei lumi care are nevoie de schimbare și dacă nu de la noi începe schimbarea, atunci de la cine?

Voluntariatul mi-a fost presărat de oportunități și experiențe care, în unele momente, m-au determinat să mă autodepășesc. Am fost surpinsă de rezultate, am fost mândră că pot fi și altfel, bucuroasă și mulțumită ca un om simplu, cum eram la 15-16 ani s-a transformat într-unul care știe să aprecieze și cel mai mic gest, unul care știe să asculte părerea celorlalți, unul care știe să facă tot ce îi stă în putință pentru ceilalți.

Citându-l pe N. Rockefeller: „Nu poți lăsa urme în nisip atâta timp cât stai jos” mă declar împlinită că am ales să mă ridic la timp și să schimb ceva.

 

Cu drag,

Voluntarul 


Autor: Barbu Georgiana