FAQ
Concursul a fost incheiat.
Voturi primite: 19, punctaj total: 86.

Să fii voluntar e un lucru minunat

Să fii voluntar e un lucru minunat. Să vezi un copil că se bucură, să poți să oferi un sfat sau o poveste unui om, să vezi stralucirea în ochii unui copil, să-i dai cuiva o îmbrățișare, este un lucru mareț. Când mi s-a propus să devin voluntar credeam că o să fie floare la ureche.

În primul rând fac ceea ce îmi place, să fiu cu oamenii și mai ales cu cei care au aceleași interese ca mine, iar în al doilea rând am vrut să fiu de folos societății din care fac parte și să simt că pot schimba ceva. Cel mai de preț lucru deprins în acestă perioadă a fost să apreciez oamenii și să îi ajut să ofere ce au mai bun, dar mai presus de orice să fiu o persoană de caracter și integră. Fundația Adina Stiftelsen este un loc plin de oameni deosebiți întrucât acest lucru s-a vazut în felul în care fiecare voluntar este tratat. Toți voluntarii sunt apreciați la adevaratul lor potențial pentru că fiecare are abilități speciale pe care le poate dezvolta în cadrul unui proiect și mai ales în societate.

Atunci când pui suflet în ceea ce faci, nimic nu este greu. Ne propunem să schimbăm în bine viața oamenilor redându-le în primul rând încrederea în sine și ajutându-i să-și recapete independența. Provocările apar în fiecare zi, chiar dacă ești sau nu voluntar. Important e felul în care le faci față. 

Sunt voluntar al Fundației Adina Stiftelsen din luna mai 2015 și  îmi desfășor activitatea în cadrul proiectului „Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat!”.

Prin activitățile pe care le desfășurăm, la nivel de voluntariat dorim să ajungem la o performanță la nivel național, să surpindem prin inovația și calitatea conceptului „New Start”.

Voluntariatul este un mod de participare la viața socială a comunității și la problemele cu care se confruntă semeni de-ai noștri. Este un mod de a împărtăși din experiența și cunoștințele acumulate și de a sprijini inițiative.

În opinia mea, să fii voluntar înseamnă să faci ceva pentru ceilalți, să-ți asumi o responsabilitate și să o duci la bun sfârșit. Mai înseamnă dezvoltare personală, punerea în practică a unor noțiuni teoretice și descoperirea de noi pasiuni.


Autor: Baloi Petruta