FAQ
Concursul a fost incheiat.
Voturi primite: 89, punctaj total: 425.

Unele dintre cele mai frumoase amintiri

Unele dintre cele mai frumoase amintiri pe care le-am adunat de-a lungul vieţii au directă legătură cu lumea voluntariatului. Din 2009 şi până în prezent am fost implicată intr-o echipă minunată, fundația Adina Stiftelsen. Atunci când le împărtăşeşti oamenilor că ești voluntar, aceştia încep să se gândească în ce anume constă voluntariatul și mai ales care pot fi beneficile tale. Puțini ştiu că experiența ca voluntar este una extraordinară, un mediu captivant de învăţare, de cunoaştere de oameni cu aceleaşi țeluri ca tine şi obţinerea de satisfacţii cu fiecare zâmbet de pe fețele copiilor cu care lucrezi și fiecare proiect dus cu bine la capăt.

Dacă ar fi să ne luăm după definiția dată în dicționarul explicativ, voluntarul este omul care face ceva de bunăvoie. Din punctul meu de vedere, un voluntar reprezintă mai mult decât bunăvoință. Voluntarul este într-o permanentă luptă pentru societatea în care trăiește, dorind să lase ceva pozitiv în urma sa.

Totul a început cu pași mici. Eram prin clasa a-IV-a când Fundația Adina Stiftelsen a început să-și desfășoare activitatea în școala generală unde eu învățam. Am luat parte la activiăți minunate, am lucrat cu oameni deosebiți de la care am învățat numai lucruri pozitive. Crescând, am devenit voluntar în aceasta „familie” care mi-a deschis orizonturile și mi-a oferit milioane de oportunități de a face ceva cu timpul meu liber.

Pentru mine voluntariatul este o metodă de a învăța, de a căpăta cunoștințe în diverse domenii, de a mă autoperfecționa prin interacționarea cu noi persoane, lucrul în echipă, este o motivație de a mă redescoperi și de a face lucruri noi ce sunt benefice societății, este o metodă de a căuta soluția unei probleme. Voluntariatul înseamnă progres și mobilizare.

Ca voluntar, am învățat că există oameni care schimbă lumea. Fiecare are potențialul de a face acest lucru. 

 


Autor: Baloi Bianca