FAQ
Concursul a fost incheiat.
Voturi primite: 19, punctaj total: 87.

Mă numesc Balmau Georgeta, am 31 de ani

Mă numesc Balmau Georgeta, am 31 de ani, sunt căsătorită și am 2 copii. Este pentru prima dată când fac voluntariat. Am început activitatea de voluntariat cu multă teamă, cu multe, multe emoții și frământări, dar dornică să mă implic, să pun umărul la lucrurile frumoase pe care fundația le-a făcut pentru copii.

Sunt voluntar New Start și mi-au fost desemnate două familii la care merg periodic; o familie cu trei copii și mamă singură și o familie cu un copil crescut de bunică. Două familii diferite, două familii cu nevoi și greutăți diferite, dar fiecare cu o poveste tristă.

Mi-au rămas însă în minte multe momente care m-au întristat, care m-au răscolit. Un astfel de moment l-am avut cu G., un băiețel de 8 ani. G. a fost părăsit de mic de mamă și crescut de bunică din partea tatălui. Bunica nu are niciun venit, muncește prin vecini cu ziua. La fel și tatăl. Într-o joi, când am fost la el, ne-am jucat fotbal. Când am luat o pauzș și stăteam de vorbă, m-a întrebat dacă mama lui îl iubește „că dacă mă iubea, venea să mă vadă”. M-au trecut lacrimile și am schimbat subiectul. L-am întrebat ce prăjituri îi plac și mi-a răspuns că toate îi plac pentru că el mănâncă prăjituri doar la pomeni. Când l-am întrebat care este mâncarea lui preferata mi-a spus „ciorbă de pui„. M-a luat un tremurat și m-am gândit la copiii mei cărora nu le place ciorba și uneori fac mofturi la mâncare. G. este un copil atât de cald, de liniștit și dornic de afecțiune încât este greu să nu te atașezi de el.  Astfel de lucruri te marchează și te motivează să mergi mai departe. 


Autor: Balmu Georgeta